Pracownik Katedry Mikrobiologii Środowiskowej i Biotechnologii Wydziału Nauk Biologicznych i Weterynaryjnych UMK w Toruniu. Swoje zainteresowania naukowe zawsze skupiała wokół szeroko rozumianej mikrobiologii środowiskowej. Od 2015 roku jest współwłaścicielem Bacto-Tech sp. z o.o. – firmy, która poszukuje naturalnych, przyjaznych dla środowiska rozwiązań mikrobiologicznych możliwych do zastosowania w rolnictwie i ochronie środowiska.
Jej azylem, ale jednocześnie prywatnym „poletkiem doświadczalnym” jest ogródek, w którym testuje kompostowanie, naturalne nawożenie i mikrobiologiczne preparaty. A kiedy nie myśli o „bakcylach”, to myśli o górach, po których uwielbia wędrować, albo nałogowo czyta książki.
Obserwuj nas na Facebooku!
Grunt od nowa
Zdrowa, żyzna gleba to nasza wspólna sprawa. Wiemy to od lat, dlatego od ponad 30 lat wykorzystujemy