Oferta webinarów i warsztatów

Zadbaj o swoje zdrowie już dziś!

Fundacja Grunt od Nowa działa nie tylko na rzecz rewitalizacji i regeneracji gleb. Pomagamy również zadbać o zdrowie
i środowisko, poprzez edukację w zakresie żywienia
.

Codzienne wybory mają kluczowy wpływ na nasze samopoczucie, a brak odpowiedzialnego podejścia po odżywiania może manifestować się w różnych postaciach.
We współpracy z dietetyczką środowiskową Zuzanną Zielińską przygotowaliśmy dla Was serię warsztatów i webinarów edukacyjnych.

Zapraszamy do zapoznania się naszą z ofertą:

Medycyna kulinarna: jak zdrowo się odżywiać aby zapobiegać choroba?

To co znajduje się na naszym talerzu ma ogromny wpływ na nasze zdrowie, energię i efektywność każdego dnia. Jednak przy ogromie sprzecznych informacji łatwo się pogubić - co właściwie jest dla nas dobre?


Nasz edukacyjny i interaktywny webinar pomoże Ci i Twojemu zespołowi w zrozumieniu:

– co jeść, aby cieszyć się stabilna energia przez cały dzień i uchronić się przed chorobami cywilizacyjnymi?

– jak komponować proste, szybkie i pełnowartościowe posiłki?

– jak różne rodzaje produkcji żywności wpływają na ich wartości dietetyczne?

Po webinarze otrzymasz:

-zdrowe przepisy na wszystkie posiłki

-rekomendacje na zdrowe przekąski do biura

-propozycje żywieniowe na aktywności integracyjne

 

 

Czas trwania webinaru: 1 h 30 min.

Zdrowie hormonalne kobiet: jak wspomagać swój balans hormonalny zdrowymi nawykami?

Stres, zanieczyszczenie środowiska, przeprocesowania żywność - te wszystkie czynniki przyczyniają się do narastających problemów hormonalnych wśród kobiet. Wiele z nas nie otrzymuje odpowiedniego wsparcia i edukacji o tym jak możemy za pomocą zdrowych nawyków odbudować swój balans hormonalny.


W czasie naszego webinaru uzyskasz wiedzę, jak działa Twoja gospodarka hormonalna oraz praktyczne rekomendacje jak o nią zadbać. Dowiesz się:

– jak Twoje 4 cykle hormonalne wpływają na Twoją energię w ciągu miesiąca?

– jak zbalansować gospodarkę hormonalną przy pomocy diety, ruchu i zarządzania stresem.

– jak adaptować prace i obowiązki do naturalnych predyspozycji w ciągu miesiąca?

 

Po webinarze otrzymasz:

– zdrowe przepisy wspierające gospodarkę hormonalną

– modele, które pomogą Ci wprowadzić zdrowe nawyki w życie

– rekomendacje książek i innych materiałów dla dalszego rozwoju

 

 

Czas trwania webinaru: 1 h 30 min 

 

Dieta i zdrowie psychiczne: jak dbać o zdrowie jelita i wspierać nasz drugi mózg?

Naukowcy od kilku lat udowadniają w jak dużej mierze zdrowie naszych jelit bezpośrednio wpływa na stan naszego zdrowia psychicznego. 95% serotoniny - hormonu szczęścia produkowana jest właśnie w tym organie. Niestety współczesna dieta uboga w różnorodność i błonnik doprowadzi do zaburzenia naszej flory jelitowej.


Odkryj potencjał Twoich jelit i dowiedz się jak odbudować ich siłę. Podczas warsztatu dowiesz się:
– jak jedzenie wpływa na nasze samopoczucie?
–  jaka dieta dostarcza najwięcej korzyści dla naszych jelit
–  jak pozbyć się nawyków i produktów, które niszczą pozytywne bakterie i odżywiają bakterie patogeniczne

Po naszym webinarze otrzymasz:
– przepisy wspierające zdrowie jelit
– przepisy na produkty bogate w probiotyki jak kiszonki
– propozycje żywieniowe na aktywności integracyjne jak wspólna produkcja kombuchy

 

 

Czas trwania webinaru: 1 h 30 min

 

 

Trzypak webinarowy

Zadbaj o zdrowie swojego zespołu i pomóż im w budowaniu zdrowych nawyków na podstawie najnowszych badań naukowych.


Nasza oferta 3 webinarów kompleksowo pokrywa tematu z dziedziny dietetyki, rozwoju osobistego i zdrowia.

 

 

Czas trwania: 4 h 30 min

 

Warsztaty stacjonarne: Medycyna kulinarna: integracja w zespole i warsztaty dietetyczne

Kuchnia to specjalne miejsce gdzie nie tylko zaczyna się nasze zdrowie ale i daje nam przestrzeń na eksperymentowanie, naukę i bliskość.


Zapraszamy Was na specjalne dostosowane do Waszego zespołu warsztaty z medycynie kulinarnej, podczas których:

– nauczycie się nowych przepysznych potraw, aby urozmaicić swoją dietę

– będziecie mieli okazję poznać się bliżej w swoim zespole przy pomocy interaktywnych zadań

– stworzycie przepyszna wspólną kolację i wspomnienia na długi czas

Wszystkie przepisy i techniki gotowania są specjalnie wyselekcjonowane przez dietetyka i mają na celu nie tylko być pyszne, ale i ekologiczne oraz wspierające Twoje zapotrzebowania fizjologiczne.

 

 

Czas trwania: całodniowe

 

Warsztaty wyjazdowe ,,Regeneratywne zdrowie: od gleby do Ciebie''


Zuzanna Zielińska

Zuzanna jest dietetyczką środowiskową, założycielką firmy Harvestcare oraz działaczką społeczną.

Zobacz inne
realizowane projekty

Akademia Rolnika Regeneratywnego

Akademia Rolnika Regeneratywnego jest unikatowym projektem w skali kraju.  To 6 miesięcy pełnych wiedzy i 14 webinarów online dla rolników, w trakcie których popularyzujemy wiedzę o rolnictwie regeneratywnym.Każde szkolenie prowadzą praktycy i badacze, którzy na co dzień mają styczność z prawdziwym, nowoczesnym rolnictwem i jako eksperci pomagają wdrażać ścieżki regeneratywne w polskich gospodarstwach. Bo natura […]

Manifest Zdrowia Gleby Fundacji Grunt od Nowa

Z przyjemnością ogłaszamy, że nasza organizacja weźmie udział w dialogu parlamentarnym poświęconym zdrowiu gleby, współorganizowanym przez Parlamentarny Zespół ds. Rozwoju Gospodarstw Rodzinnych Sejmu Rzeczypospolitej Polskiej, we współpracy z Mateuszem Ciasnochą oraz European Carbon Farmers.

Warsztaty z Zuzanną Zielińską

Zuzanna Zielińska jest dietetyczką środowiskową, łączącą swoją wiedzę z zakresu zdrowia człowieka i ekosystemu, aby pomóc pacjentom leczyć się, jednocześnie regenerując planetę. Zuzanna jest założycielką firmy HarvestCare oraz jedną ze współzałożycielek Koalicji Pracowników Służby Zdrowia na rzecz Rolnictwa Regeneracyjnego.

Nasi partnerzy

Jeśli masz
jakieś pytania -

nie czekaj zadzwoń, napisz lub skorzystaj z formularza kontaktowego.

Formularz kontaktowy





    Obserwuj nas na Facebooku!

    Cover for Grunt od nowa
    822
    Grunt od nowa

    Grunt od nowa

    Zdrowa, żyzna gleba to nasza wspólna sprawa. Wiemy to od lat, dlatego od ponad 30 lat wykorzystujemy